BIOGRAFIE

"I like the ephemeral thing about theater, every performance is like a ghost - it's there and then it's gone." 

Rowin Prins (3 september, 1987) studeerde aan de Amsterdamse Theater Academie en aan de Frank Sanders Akademie voor Musical- & Muziektheater.

Tijdens en na zijn studies was hij te zien in toneelstukken als WACHTEN OP GODOT, DE MEEUW, AMADEUS en THE 39 STEPS. Sinds 2017 is hij - onder regie en artistieke leiding van Simon McBurney - als acteur verbonden aan het Britse theatergezelschap Complicité. Hij speelde daar in producties als A DOG’S HEART, THE RAKES PROGRESS en THE MAGIC FLUTE. Hiermee was hij onder andere te zien op het Festival International d’Art Lyrique d’Aix-en-Provence.

Tijdens de 70e editie van het Holland Festival speelde Rowin onder regie van Ivo van Hove de productie SALOME. De voorstelling trok tevens een groot aantal bezoekers tijdens een live-streaming in Park Frankendael te Amsterdam. 

In 2015 maakte Rowin zijn bioscoop-debuut als de zeventiende- eeuwse filosoof Baruch Spinoza in SPINOZA, EEN VRIJE DENKER. De documentaire, waarin Rowin korte scènes speelt als de Nederlandse wijsgeer, werd bekroond met een Golden Dolphin Award tijdens de Corporate Media & TV Awards in Cannes.